skip to Main Content
Zo verstuur je een zeecontainer!

Zo verstuur je een zeecontainer!

  1. Selecteer een expediteur of logistiek bedrijf: Het eerste wat je moet doen, is contact opnemen met een professioneel vrachtvervoerbedrijf of een expediteur. Ze hebben expertise in het organiseren van internationaal containertransport en kunnen je adviseren over de juiste stappen voor je specifieke behoeften.
  2. Kies het type container: Er zijn verschillende soorten containers beschikbaar, afhankelijk van je goederen en behoeften. De meest voorkomende zijn standaard containers, open-top containers, koelcontainers (reefers), flatracks, enz. Je expediteur kan je helpen bij het selecteren van het juiste type.
  3. Verpak en markeer je goederen: Zorg ervoor dat je goederen goed zijn verpakt en beveiligd voor verzending. Je moet ook de container markeren met de juiste informatie, zoals de bestemming, verzender, en eventuele waarschuwingstekens voor breekbare goederen.
  4. Regel douane en verzenddocumenten: Dit is een kritieke stap. Je moet alle benodigde douane- en verzenddocumenten in orde hebben. Dit omvat export- en importvergunningen, vrachtbrieven, facturen, paklijsten en eventuele andere specifieke documenten die vereist zijn door de landen van vertrek en aankomst.
  5. Boek de container en transport: Nadat je alle documenten in orde hebt, kun je de zeecontainer boeken. Het expeditiebedrijf zal dan het transport van je goederen naar de haven regelen. Ze zullen ook de container laden als dit deel uitmaakt van hun dienstverlening.
  6. Havenprocedures: Eenmaal op de haven moet je de container afleveren bij de terminals en eventuele douane-inspecties ondergaan voordat de container aan boord van het vrachtschip wordt geplaatst.
  7. Verscheping: De container wordt op een vrachtschip geladen voor verzending naar de bestemming. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de route en de bestemming.
  8. Aankomst op de bestemming: Zodra de container aankomt op de haven van bestemming, moeten dezelfde procedures worden gevolgd – douane-inspecties, afhalen van de container, enz.
  9. Distributie: Na het vrijgeven van de douane kunnen je goederen worden gedistribueerd naar hun uiteindelijke bestemming, meestal via vrachtwagen of trein.

Het is belangrijk op te merken dat dit een algemene samenvatting is en dat de specifieke stappen en vereisten kunnen variƫren afhankelijk van de aard van de goederen, de bestemming, en de geldende regelgeving. Het inschakelen van professionele hulp bij het organiseren van een zeecontainerverzending is meestal sterk aanbevolen, omdat het een complex proces kan zijn dat expertise vereist.

Back To Top